Επιδρομείς και έμποροι : οι βίκιγκς - Ganeri, Anita, 1961- (Καθημερινές ασχολίες, 1999)
Μήπως ψάχνεις να βρεις δουλειά στον κόσμο των Βίκιγκς; Δεν χρειάζεται να ψάξεις περισσότερο! Έχεις πολλές επιλογές μέσα από αυτό το βιβλίο. Μερικά επαγγέλματα είναι ευκολότερα από ό,τι κάποια άλλα. Ένας άγριος πολεμιστής μπορεί να κερδίσει μεγάλη φήμη και περιουσία. Είναι πολύ πιο δύσκολο να ζήσεις ψαρεύοντας ή καλλιεργώντας τη γη. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον επίσης να ζήσεις σαν δούλος και να μην σε υπολογίζει κανείς. Μπορείς βέβαια να γίνεις εξερευνητής ή έμπορος και να γνωρίσεις τον κόσμο, ή μπορείς να φτιάξεις τα πλοία των Βίκιγκς. Τους πρωτομάστορες τους έχουν πάντα σε εκτίμηση. Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ασχολίες που μπορείς να διαλέξεις