Τα γράμματα στη μητέρα του Κώστα Μόντη : ποίηση και ιστορία - Ροδίτης, Άντης, 1946- (Αρμός, 2015)
"Θ' άξιζε αλήθεια να μπει κανένας στον πειρασμό να προσπαθήσει να κάνει μια ανάλυση αυτών των στίχων και μια αντιπαραβολή με συγκεκριμένες καταστάσεις". Κυριάκος Χαραλαμπίδης, 1984. Ο Άντης Ροδίτης, περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη εκτεταμένη ανάλυση των "Γραμμάτων στη Μητέρα" με πολύ περισσότερες από μία αντιπαραβολές με συγκεκριμένες ιστορικές καταστάσεις.