Αθλητές και ηθοποιοί : η Ελλάδα - Ganeri, Anita, 1961- (Καθημερινές ασχολίες, 1999)
Μήπως ψάχνεις να βρεις δουλειά στην Αρχαία Ελλάδα; Δεν χρειάζεται να ψάξεις περισσότερο! Έχεις πολλές επιλογές μέσα από αυτό το βιβλίο. Μερικά επαγγέλματα είναι ευκολότερα από ότι κάποια άλλα. Ένας μεγάλος πολιτικός μπορεί να έχει και πλούτη και φήμη μεγάλη. Είναι πολύ πιο κοπιαστική η δουλειά στα χωράφια και πολύ σκληρό να εκπαιδεύεσαι σαν στρατιώτης όπως εκπαιδεύονταν οι Σπαρτιάτες. Μπορείς να γίνεις αρχιτέκτονας ή γλύπτης και να κατασκευάζεις ναούς και αγάλματα για την δόξα των θεών. Αν πάλι είσαι πολύ έξυπνος, μπορείς να γίνεις επιστήμονας, γιατρός ή δάσκαλος. Αν είσαι καλός στα σπορ δοκίμασε την τύχη σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είσαι διάσημος αν κερδίσεις. Αρκεί να μην πιαστείς να κλέβεις. Ε, λοιπόν όλα αυτά είναι οι ασχολίες μιας μέρας.