Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη - Cervantes Saaverda, Miguel de, 1547-1616 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ;, 2008)
Ο συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα (Αλκαλά ντε Ενάρες 1547 - Μαδρίτη 1661) εμπνεύστηκε τις ιστορίες του από την ιδιαίτερα περιπετειώδη ζωή του. Το 1605 κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος με τα κατορθώματα του Δον Κιχώτη, με τίτλο "Ο πολυμήχανος ιδαλγός Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα" και το 1615 ακολούθησε ο δεύτερος τόμος. Η ιστορία του Δον Κιχώτη είναι στην πραγματικότητα η ιστορία του Αλόνσο Κιχάνο, ενός αριστοκράτη που τρελαίνεται διαβάζοντας ιστορίες για ιππότες. Αποφασίζει, λοιπόν, να γίνει κι ίδιος ιππότης. Με το άλογό του, τον Ροσινάντε, και τον πιστό του ιπποκόμο, Σάντσο Πάντσα, ξεκινά να αλλάξει τον κόσμο για χάρη της αγαπημένης του Δουλτσινέα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλα όσα συμβαίνουν στον Δον Κιχώτη είναι αληθινά μόνο στη φαντασία του.