Ροβινσώνας Κρούσος - Defoe, Daniel, 1661-1731 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα, 2008)
O Ντάνιελ Ντιφόου (Λονδίνο 1660 - 1731) είναι Βρετανός συγγραφέας του 17ου αιώνα. Εκτός από τη συγγραφή βιβλίων, ασχολήθηκε με το εμπόριο, με τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Από τα ταξίδια του στην Ευρώπη αποκόμισε πλήθος εμπειριών που τις μετέφερε σε πολλές από τις νουβέλες του. Τα πιο γνωστά έργα του είναι τα μυθιστορήματα "Ροβινσώνας Κρούσος" και "Μολ Φλάντερς". Ο Ροβινσώνας Κρούσος εγκαταλείπει το σπίτι του μπρος στην επιθυμία του να γίνει ναυτικός και να γνωρίσει τον κόσμο. Όμως οι περιπέτειες και οι κίνδυνοι μοιάζουν να τον κυνηγούν. Σε κάποιο ταξίδι του αιχμαλωτίζεται από πειρατές και γίνεται σκλάβος. Έπειτα, καταφέρνει να φύγει για τη Βραζιλία, όπου και γίνεται πλούσιος. Στο επόμενο ταξίδι του όμως, το πλοίο βυθίζεται και εκείνος βρίσκεται ναυαγός σε ένα έρημο νησί.