Ο Κόμης Μοντεχρήστος - Dumas, Alexandre, 1802-1870 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ;, 2008)
Ο Αλέξανδρος Δουμάς, πατήρ (Βιλέ-Κοτιρέ 1802 - Πυΐ 1870), έγραψε εκατοντάδες έργα στη διάρκεια της ζωής του, αν και λέγεται ότι για πολλά από αυτά συνεργάστηκε με άλλους συγγραφείς. Τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματά του είναι "Οι τρεις σωματοφύλακες" και "Ο κόμης Μοντεχρήστος". Ο νεαρός Εδμόνδος Δαντές φτάνει στη Μασσαλία έπειτα από ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι νεκρός και έχει αφήσει στη θέση του τον Δαντές. Η εξέλιξη αυτή, όμως, δυσαρεστεί τους εχθρούς του νεαρού, που τον κατηγορούν για προδοσία. Ο Δαντές βρίσκεται στη φυλακή άδικα. Εκεί θα γνωρίσει τον Φαρία, ο οποίος, λίγο πριν πεθάνει, θα του αποκαλύψει το μυστικό του χαμένου θησαυρού στον νησί του Μοντεχρήστου. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Δαντές θα αλλάξει για πάντα.