Ταρζάν - Burroughs, Edgar Rice, 1875-1950 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ;, 2008)
Ο αμερικανός συγγραφέας Έντγκαρ Ράις Μπέροουζ (Σικάγο 1875-Καλιφόρνια 1950) είναι ο δημιουργός του Ταρζάν, ενός από τους πιο αγαπημένους ήρωες της λογοτεχνίας, των κόμικς και του κινηματογράφου. Ο Μπέροουζ, εκτός από τις περιπέτειες του Ταρζάν, έγραψε και πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας, καθώς και ιστορικά δοκίμια.