Οι τρεις σωματοφύλακες - Dumas, Alexandre, 1802-1870 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα, 2008)
Ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς, πατήρ (Βιλέ-Κοτιρέ 1802-Πυί 1870), έγραψε τους "Τρεις σωματοφύλακες" το 1844. Η ιστορία αυτή τον ενέπνευσε και για δύο ακόμα μυθιστορήματα, ως συνέχεια του πρώτου: "Μετά είκοσι έτη" και "Ο υποκόμης της Βραζελόνης", που γράφτηκαν το 1845 και 1848 αντίστοιχα.