Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής : συνεντεύξεις, 1974-1985 - Ιωάννου, Γιώργος, 1927-1985 (Κέδρος, 1996)
«...Τα κείμενα των συνεντεύξεων του Γιώργου Ιωάννου καθώς εναλλάσσουν με ενάργεια και αμεσότητα λόγο "φωναχτό" και "ψιθυριστό", πάντως λόγο της ψυχής ["ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής"], και μια "εικονογραφημένη" αποκρυπτογράφηση της καθημερινής μας ζωής μπορούν να λειτουργούν: και ως χρήσιμο "εργαλείο" για την ολοκληρωμένη συλλογική μελέτη που δεν έχει ακόμη γραφεί για τον Γ.Ι. και την εποχή του, αλλά και ως ανάγνωσμα "τερπνόν και ψυχωφελές" με "ουσία και με ήχο" όπως όλα τα κείμενα του Γ.Ι., που τα λάτρεψε και εξακολουθεί να τα λατρεύει ένας ολόκληρος κόσμος "παλιών" και νέων αναγνωστών.