Ο Ρομπέν των δασών - Ochoa, Nuria; Αστρινάκη, Άννα; Ginebreda, Alicia (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα, 2008)
O Ρομπέν των δασών είναι ένας από τους πιο γνωστούς λογοτεχνικούς ήρωες. Για πρώτη φορά ο μύθος του εμφανίζεται τον 15ο αιώνα σε κείμενα και λαϊκά άσματα της Αγγλίας. Από τότε, η ζωή της συντροφιάς στο δάσος του Σέργουντ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς. Η δική μας ιστορία ξεκινά την εποχή που ο πρίγκιπας Ιωάννης προσπαθεί να πάρει από τον αδελφό του, Ριχάρδο, το θρόνο της Αγγλίας. Ο Ρομπέν και οι σύντροφοί του βρίσκουν καταφύγιο στο δάσος του Σέργουντ. Εκεί θα ζήσουν πολλές περιπέτειες, ενώ ο Ρομπέν των Δασών θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο της παιδικής του φίλης, Μάριον.