Κώστας Μόντης : η ποίηση είναι υπεράνω της γλώσσης. (Άνευ, 2014)
Το 2014 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση και δέκα από το θάνατο του Κώστα Μόντη (1914-2004). Το Άνευ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου ποιητή, προχωρεί στην έκδοση αυτού του μικρού και ταπεινού αφιερώματος. Η έκδοση είχε προγραμματιστεί πριν από χρόνια. Η αρχική ιδέα ανήκει στον Γιάννη Κατσούρη και το υλικό είχε συγκεντρωθεί και ήταν έτοιμο πριν το θάνατό του. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται κείμενα που αναφέρονται σε γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του, αλλά και επιστολές και αδημοσίευτα διηγήματά του.