Μικρές κυρίες - Alcott, Louisa May, 1832-1888 (Τα πρώτα μου κλασικά μυθιστορήματα ;, 2008)
Ενώ ο κύριος Μαρτς λείπει στον πόλεμο, η κυρία Μαρτς και οι τέσσερις κόρες της, η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, προσπαθούν να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, οι "μικρές κυρίες", όπως τις αποκαλεί ο πατέρας τους, ωριμάζουν και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, δουλεύουν και γνωρίζουν τη χαρά της φιλίας και της συντροφικότητας.