Ρακόβσκι και Ρήγας : στα πολιτισμικό ιστορικά πρότυπα της αναγέννησης των Βαλκανίων - Topalov, Kyril, 1943- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, 2010)
[...] Το βιβλίο του Καθηγητού κ. Τοπάλοβ κυκλοφόρησε στη Σόφια και είχε πολύ καλή απήχηση στον επιστημονικό κόσμο. Η σύλληψη του θέματος είναι επιτυχέστατη, παραβάλλοντας τον Ρήγα με τον αντίστοιχο μετά πενήντα χρόνια Ρακόφσκι της Βουλγαρίας, ως "πρότυπα της αναγέννησης των Βαλκανίων". Στην ελληνική έκδοση προστέθηκαν ορισμένα σημειώματα με την ένδειξη του αστερίσκου (*) από τον επιμελητή έκδοσης, τα οποία κρίθηκαν αναγκαία μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών για τους Χάρτες του Ρήγα, "Χάρτα της Ελλάδος" "Νέα Χάρτα της Βλαχίας" και "Γενική Χάρτα της Μολδοβίας" και για την μορφή του κράτους του, που σχεδίαζε μετά την επανάσταση του να δημιουργήσει στον χώρο όπου βρίσκονταν η Οθωμανική απολυταρχική εξουσία. Επί πλέον προστέθηκε και το Ευρετήριο, το οποίο, ως γνωστόν, συμβάλλει στην καλή χρήση του βιβλίου από τον αναγνώστη και τον ερευνητή. [...] (από τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση του Δημήτρη Καραμπερόπουλου)