Οράματα και θάματα : φωτομηχανικό ομοιότυπο του χειρογράφου - Μακρυγιάννης, Ιωάννης, 1797-1864 (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1985)
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμώντας τη σημασία που έχει η παρουσίαση ενός νέου έργου του στρατηγού Μακρυγιάννη, θεώρησε σκόπιμο να δώσει στο κοινό, παράλληλα με την έκδοση του κειμένου, αποκαταστημένου κριτικά και φιλολογικά, και το ίδιο το χειρόγραφο σε πιστή φωτοτυπική αποτύπωση. Έτσι κάθε Έλληνας θα έχει μπροστά του το αδρό και απελέκητο γράψιμο του αγράμματου στρατηγού πολεμιστή, πιστή και συγκινητική και αυτό απεικόνιση της αδάμαστης και ασυμβίβαστης προσωπικότητάς του. [...] (Λίνος Πολίτης, από την έκδοση)