Η χαμένη γνώση της βίβλου - Κουτσούκης, Δημήτρης Φ., 1946- (Καστανιώτης, 1996)
Η Βίβλος δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια συλλογή βιβλίων ιστορικών γεγονότων, φιλοσοφίας ή ηθικών, θρησκευτικών και κοινωνικών κανόνων. Για τον αναζήτηση της πνευματικής αλήθειας αποτελεί μια κωδικοποιημένη και ως εκ τούτου, διαχρονική διδασκαλία για την εξέλιξη της ανθρώπινης ψυχής. Περιέχει συμβολισμούς και αλληγορίες, που η κατανόησή τους οδηγεί στον απεγκλωβισμό του νου μας από στερεότυπα δόγματα και στην καθοδήγηση του στην ατραπό μιας πρωτόγνωρης επέκτασης συνειδητότητας.