Μια Κυριακή με τον Βελάσκεθ - Rodari, Florian, (Άμμος, 1993)
Είναι Κυριακή. Ναι, αλλά επιπλέον σήμερα στη Μαδρίτη είναι μέρα γιορτής. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον δρόμο σου μέσα σ' αυτή την αναταραχή. Έλα, ας φύγουμε μακριά από τα άλογα που ανασηκώνονται στα δυο τους πόδια, τους νάνους που μορφάζουν κι όλη αυτή την αταξία κινήσεων και χρωμάτων. Πάμε να βρούμε καταφύγιο στο παλάτι. Είναι ο δικός μου χώρος. Εγώ τις οργανώνω αυτές τις γιορτές. Κι αν τυχόν με χάσεις αρκεί να πεις πως είσαι ο εγγονός του ζωγράφου Βελάσκεθ.