Με τα φτερά του Πήγασου - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Γνώση, 1994)
Όταν ο Πήγασος έχει πια βαρεθεί το μοναχικό του πέταγμα στους ουρανούς και το ξύλινο αλογάκι του καρουζέλ λαχταράει να πετάξει, τότε ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Άννα, τα βοηθά ν' αλλάξουνε για λίγο ρόλους. Με τα δανεικά φτερά του Πήγασου το ξύλινο αλογάκι αρχίζει ένα θαυμαστό ταξίδι στα πέρατα της γης. Έχει όμως όρους τούτο το ταξίδι: την τρίτη νύχτα, πριν το μεγάλο ρολόι του Δημαρχείου σημάνει μεσάνυχτα, θα πρέπει το ξύλινο αλογάκι να 'ναι πίσω, στο καρουζέλ, στη θέση του ξανά. Γιατί αλλιώς. . . Κι έχει συννεφένιες πολιτείες τούτο το ταξίδι και μαγικούς κήπους συννεφένιους, και περιπέτειες και νοσταλγία, κι άλλα πολλά. Έχει και την Κινεζούλα Αν Να, σε μια πολιτεία της μακρινής Καντόνας. Πώς μπλέκονται όλα αυτά και πώς ξεμπλέκονται; Και πώς θα καταλήξει τούτο το ταξίδι;