Ανατρέφοντας και επαινώντας τα αγόρια - Hartley-Brewer, Elizabeth (Εκδόσεις Gema, 2005)
Αν χρησιμοποιηθεί με το σωστό τρόπο, ο έπαινος είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και ζωτικά εργαλεία που κάθε γονέας διαθέτει. Βοηθά τα παιδιά να νιώθουν ότι τα αγαπούν, τα εκτιμούν και τα εμπιστεύονται. Τους εμφυσά, λοιπόν, αυτοπεποίθηση. Παρόλ' αυτά, πολλοί γονείς μπορεί να είναι, δυστυχώς, είτε υπερβολικά γενναιόδωροι είτε αδικαιολόγητα φειδωλοί στους επαίνους τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται την αρνητική επίδραση που αυτό μπορεί να έχει στα παιδιά τους. Σε αυτό τον οδηγό κοινής λογικής, η Ελίζαμπεθ Χάρτλεϊ-Μπρούερ σκιαγραφεί επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τα αγόρια αντιδρούν στον έπαινο και αποκαλύπτει γιατί η κατανόηση της μοναδικής οξυδέρκειάς τους είναι το κλειδί στο να μάθουμε να τους προσφέρουμε το σωστό είδος ενθάρρυνσης. Οι διεισδυτικές, προσιτές συμβουλές της δείχνουν στους γονείς ότι : Τα αγόρια χρειάζονται συστηματικές αλλά μικρές δόσεις θετικής ανάδρασης για να μην αποσπάται η συγκέντρωση στα καθήκοντά τους. Οι γιοί είναι πιθανόν να εκτιμούν τη γνώμη της μητέρας λιγότερο από του πατέρα. Τα αγόρια μπορεί να χρησιμοποιήσουν τον έπαινο και την ανταμοιβή ως διαπραγματευτικά εργαλεία για να εκμεταλλευθούν καταστάσεις προς όφελός τους.