Ένα παιδί γεννιέται : οι περιπέτειες του μωρού μέσα στην κοιλιά της μητέρας του - Dolto-Tolitch, Catherine, 1946- (Μαργαρίτα, 1987)
Εννέα μήνες είναι το διάστημα που χρειάζεται ένα μωρό για να γεννηθεί, ώστε να μπει κι αυτό στον κύκλο των ημερών, των μηνών και των χρόνων. Εννέα μήνες πόθου, θέλησης και φαντασίας, όπου ένα μικρό κύτταρο, γεννημένο από την αγάπη του πατέρα και της μητέρας, αναπτύσσεται και γίνεται ένας μικρός άνθρωπος, έτοιμος να πάρει μέρος στον κύκλο της ζωής. Με τον ιδιαίτερο τρόπο της, γεμάτο σαφήνεια και ομορφιά, η γιατρός Κατρίν Ντολτό αφηγείται τη μεγάλη περιπέτεια του μωρού, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη μέρα της γέννησής του.