Τα ερωτικά - Nin, Anais, 1903-1977 (Ερωτική λογοτεχνία, 2011)
Με ρίζες οτην ευρωπαϊκή παράδοση 4.000 χρόνων ερωτικής λογοτεχνίας, από τη Σαπφώ μέχρι τον ντε Σαντ και τον Ντ. Χ. Λώρενς, η Αναϊς Νιν εξύψωσε την πενιχρή αμερικανική παράδοοη του είδους με τη γυναικεία οπτική για τον έρωτα και τον ερωτισμό. Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, η Αναΐς Νιν, ο Χένρι Μίλερ και άλλοι φίλοι άρχισαν να γράφουν ερωτικές ιστορίες για έναν ανώνυμο "συλλέκτη", ο οποίος πλήρωνε ένα δολάριο τη σελίδα. Τα "Ερωτικά" περιλαμβάνουν δύο έργα της Νιν, γραμμένα εκείνη ακριβώς την εποχή, το "Τρίγωνο της Αφροδίτης" και τα "Μικρά πουλιά", τη δημοσίευση των οποίων η συγγραφέας δεν επέτρεψε παρά τη δεκαετία του 1970. Όπως σημειώνει η ίδια το 1976, έγραψε τα "Ερωτικά" σαν παιχνίδι και κατά παραγγελία. Και αποφάσισε εντέλει να τα δημοσιεύσει διότι "δείχνουν τις προσπάθειες μιας γυναίκας σε έναν κόσμο ο οποίος είναι ιδιοκτησία των αντρών".