Διαβολογυναίκα - Weldon, Fay, 1933- (Ωκεανίδα, 1995)
Η Ρουθ δεν είχε φανταστεί ποτέ τον εαυτό της διαβολογυναίκα. Ήταν άσχημη, άχαρη, πανύψηλη και ένα τυπικό δείγμα ήσυχης νοικοκυράς. Αλλά όταν ο άντρας της τής αποκαλύπτει τη φλογερή ερωτική του σχέση με την Μαίρη Φίσερ, τη νέα εκατομμυριούχο συγγραφέα ρομαντικών μυθιστορημάτων, ωραία και επιτυχημένη, η Ρουθ ξεσπάει σε μια παράφορη οργή. Ιδιαίτερα όταν εκείνος την αποκαλεί «σατανά». Και για πρώτη φορά αρχίζει να αναρωτιέται μήπως αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Βαθιά πληγωμένη, μέσα σε λίγες εβδομάδες μηχανεύεται ένα σατανικό σχέδιο εκδίκησης που η κορύφωσή του είναι εντελώς απρόβλεπτη. Η Διαβολογυναίκα είναι ένα ψυχογράφημα γραμμένο με άφθονο μαύρο χιούμορ, όπου ο πόλεμος ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα δίνεται με εντελώς πρωτότυπο τρόπο.