Οι σιδερένιοι άνθρωποι - Hughes,Ted, 1930-1998 (Ψυχογιός, 1996)
Ποιος είναι ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ; Ποια είναι η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ; Πώς εμφανίστηκαν ξαφνικά πάνω στη γη; Από πού έχονται; Ποιος είναι ο προορισμός τους; Το μεγαλύτερο, το δυνατότερο, το πιο συγκλονιστικό μήνυμα έρχεται καθημερινά στη ζωή μας από τα δέντρα, τα νερά, τα ζώα του κόσμου μας. Το βιβλίο αυτό είναι μια δυνατή και συγκινητική διαμαρτυρία ενάντια στη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον τα βιομηχανικά απόβλητα. Δυο νέα παιδιά με τη βοήθεια των ΣΙΔΕΡΕΝΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ καταφέρνουν να συγκινήσουν την κοινή γνώμη και ν’ ανοίξουν τα μάτια των μεγάλων. Είναι μια φανταστική ιστορία και όμως απόλυτα πραγματική. Με βάση το βιβλίο αυτό, έχει γυριστεί και κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Warner Bros.