Μικροί τόποι, μεγάλα ζητήματα : μια εισαγωγή στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία - Eriksen, Thomas Hylland, 1962- (Επιστημονική βιβλιοθήκη / Κριτική, 2007)
Το βιβλίο αποτελεί μια εύληπτη επισκόπηση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας. Σε αυτή τη ριζικά αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση, ο Thomas Hylland Eriksen εστιάζει σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως η συγγένεια, ο εθνοτισμός, οι τελετουργίες και τα πολιτικά συστήματα, παρέχοντας πλήθος παραδειγμάτων που δείχνουν, αφενός, το επιστημονικό εύρος της Ανθρωπολογίας και, αφετέρου, τη σπουδαιότητα της συγκριτικής ανάλυσης.