Υπάρχει σε όλα λύση ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών - Γκαζή, Ανδρομάχη (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2007)
[...] Με την έκθεση "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών" το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διεκδικεί την ελληνική, ευρωπαϊκή και -θα τολμούσα να πω- παγκόσμια πρωτοτυπία να παρουσιάζει με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο τη γέννηση και ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης και να την εντάσσει στο χώρο που της ταιριάζει μέσα στο γίγνεσθαι της παγκόσμιας επιστημονικής σκέψης και του πολιτισμού. Μέσα από τις επτά ενότητες-σταθμούς η έκθεση προσεγγίζει την προελληνική καταγωγή της επιστήμης των μαθηματικών, δίνει έμφαση στη σημασία της παρατήρησης και του στοχασμού, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της απόδειξης. Επίσης, ανιχνεύει την εφαρμογή μεθόδων και θεωριών σε συναφείς επιστήμες και τέχνες, όπως η αστρονομία και η μουσική, και παρακολουθεί τη διαδρομή τους έως την Αναγέννηση και τις απαρχές του νεότερου δυτικού πολιτισμού. [...] (Ευάγγελος Βενιζέλος)