Το μυστικό των Φιλικών - Τζώρτζογλου, Νίτσα, 1926-2009 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη / Ψυχογιός, 1989)
Η τόσο συναρπαστική ιστορία του ξεσηκωμού του Γένους, η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας από τους γενναίους και αποφασισμένους πατριώτες, οι θυσίες που έκανε ο ξενιτεμένος Ελληνισμός, όλα αυτά τα γοητευτικά και για πολλούς άγνωστα, διαδραματίζονται στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Διαβάστε πώς ένα νεαρό δεκαεφτάχρονο παλικαράκι σήκωσε στους ώμους του το βαρύ μυστικό κι έφερε εις πέρας την αποστολή που του εμπιστεύτηκαν.