Zeny pisu Poeziu, muzi tiez : inovatívne vpisovanie sa poetiek do androcentrického jazyka - Rebro, Derek, 1979- (Literarne Informacne Centrum, 2011)
Kniha sa zameriava na skúmanie inovatívnych kompetencií poetického jazyka vybraných autoriek: L. V.-Gavorníkovej, T. Lehenovej, S. Repar, N. Ružičkovej, K. Kucbelovej a M. Ferenčuhovej. Autor prináša do slovenského diskurzu uchopenie väčšinou prehliadaného (i feministicky podnetného) rozmeru básní autoriek, a teda ukážku iného - aj rodovo poučenejšieho - čítania umeleckých textov. Ženy píšu Poéziu, muži tiež - Derek Rebro od authora Derek Rebro a nakladatelství za skvělé ceny na e-shopu Martinus.cz