Παιδικός οδηγός για γνωριμία με τη ζωγραφική - Kennett, Frances (Διάγραμμα, 1983)
Αυτό το βιβλίο μιλάει για το πώς να χαίρεσαι τη ζωγραφική. Είναι σαν μια μικρή πινακοθήκη όπου οι πίνακες έχουν επίτηδες διαλεχτεί για να σου κινήσουν τη φαντασία. Διαβάζοντάς το θα μάθεις τι να προσέχεις στους πίνακες. Θα μάθεις γιατί κάθε καλλιτέχνης ζωγραφίζει διαφορετικά. Θα ανακαλύψεις τις μεθόδους της ζωγραφικής. Και το σπουδαιότερο: τριγυρνώντας μέσα σ’ αυτή τη μικρή πινακοθήκη, ίσως βρεις ένα δικό σου τρόπο να ζωγραφίζεις.