Το έσχατο όριο : περιπλάνηση στα όρια του διαστήματος - Owen, David, 1938- (Εκδόσεις Κοχλίας, 2003)
-Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; -Η επικοινωνία με εξωγήινη νοημοσύνη αποτελεί δυνατότητα ή φαντασία; -Με ποιο τρόπο η εφεύρεση των πυραύλων άλλαξε το ρου των Ναπολεόντειων πολέμων; -Υπάρχει πραγματικός νικητής στην "Κούρσα του Διαστήματος" μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων; -Πώς είναι η διαβίωση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας; -Θα αποικίσει ο άνθρωπος τη Σελήνη; -Ταξιδέψτε στα όρια του Διαστήματος και εξερευνήστε τα μυστήρια που πάντα γοητεύουν τον άνθρωπο. Από το έργο των πρωτοπόρων -όπως ο Λουκιανός που 1800 χρόνια πριν έγραψε για ένα φανταστικό ταξίδι στη Σελήνη- μέχρι τη σύγχρονη επανάσταση στη διαστημική τεχνολογία, το "Έσχατο όριο" σας οδηγεί στην καρδιά των γεγονότων που διαμόρφωσαν την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος. Εκπληκτικές φωτογραφίες και καλλιτεχνικές απεικονίσεις συνοδεύουν αυτό το ιστορικό και εξαιρετικά πληροφοριακό ταξίδι στον πιο συναρπαστικό τομέα της επιστήμης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.