Γη και ύδωρ : λίμνες και ποτάμια στα έγκατα της γης με το φακό του Γιώργου Αβαγιάνου - Αβαγιανός, Γιώργος (Υπέροχη Ελλάδα, 2008)
Υπόγειοι ποταμοί και λίμνες Ασχολούμαι με τη σπηλαιολογία 35 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές. Πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου κολυμπώντας, σκαρφαλώνοντας ή καταδυόμενος κάτω από τη γη. Υπήρξαν φορές που έμεινα με την ομάδα μου κάτω από τη γη φωτογραφίζοντας συνεχώς χωρίς ύπνο για περισσότερες από 48 ώρες. Και άλλες φορές που κοιμόμασταν φορώντας τις βρεγμένες στολές κατάδυσης, αποκαμωμένοι σε μια γωνιά της σπηλιάς με το νερό να στάζει επάνω μας. [...]