Αζτέκοι Ίνκας και Μάγια - Baquedano, Elizabeth (Τα μάτια της ανακάλυψης = Eyewitness Quides ;, 1994)
Μια πρωτότυπη και συναρπαστική ματιά στους Αζτέκους, τους Ίνκας, τους Μάγια και τους λαούς που έζησαν πριν από αυτούς. Καταπληκτικές, ολοζώντανες φωτογραφίες όπλων και εργαλείων, γλυπτών, κατασκευών από μέταλλο και κεραμικών, προσφέρουν μια αυθεντική εικόνα αυτών των σπουδαίων και πολύπλοκων πολιτισμών. ΔΕΙΤΕ Ένα μαχαίρι θυσίας των Αζτέκων μια μάσκα της Τεοτιχουακάν από κοράλι και τυρκουάζ ένα άγαλμα αετού - πολεμιστή σε φυσικό μέγεθος μια δεμένη περουβιανή μούμια ΜΑΘΕΤΕ γιατί ο νεφρίτης ήταν τόσο σημαντικός για τους λαούς της Κεντρικής Αμερικής πώς ήταν η αγορά των Μάγια τις τεχνικές των Αζτέκων χρυσοχόων γιατί το πουλί κετζάλ ήταν τόσο σημαντικό ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ πώς έκαναν ανθρωποθυσίες οι Αζτέκοι πώς έπαιζαν το παιχνίδι της μπάλας τι είδους ρούχα φορούσαν οι γυναίκες των Μάγια πώς λειτουργούσε ο δεμένος στη μέση αργαλειός πώς λειτουργούσε το ημερολόγιο των Μάγια και πολλά, πολλά άλλα.