Πολιτικές ανακολουθίες λόγια του αέρα - Χαλαζιάς, Χρήστος Ηλ., 1957- (Κάδμος, 2014)
Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης. Όλοι νοιώθουμε να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει. Όλοι κατανοούμε ότι βαδίζουμε προς τον γκρεμό, αλλά οι πολιτικοί μας – σαν τους γελωτοποιούς του Ντάριο Φο – δεν κάνουν κάτι για να σωθούμε... Κι όμως σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο πρέπει να αφυπνιστούμε, να κινηθούμε άμεσα εμείς οι ίδιοι για το μέλλον μας, πρέπει να απαντήσουμε στον ωχαδελφισμό που μας κάνει να βουλιάζουμε στην απελπισία και την απόγνωση. Αλλά για να αποφασίσουμε, πρέπει να ξέρουμε, να μάθουμε τις δεσμεύσεις που καθορίζουν τις δομές του κράτους. Να γνωρίσουμε την τυπική και ουσιαστική υποτέλεια για να μπορέσουμε να κινηθούμε σωστά και με στόχο, γιατί διαφορετικά θα πελαγοδρομούμε, και θα χάφτουμε κάθε παραμύθι τους. Διαβάστε αυτό το βιβλίο, προβληματιστείτε με τις αντιφάσεις των λόγων και των έργων που βασιλεύουν στην πολιτική ζωή του τόπου, και μην επιτρέπετε σε κανέναν να μας επιβάλλει υποτέλεια που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αφανισμό...