Ενθυμήσεις και επιγραφές από την περιοχή της Δεσκάτης : 1585-1914 - Σπανός, Κώστας Β., 1943- (Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Δεσκάτης, 1991)
[...]Στο νέο βιβλίο περιλαμβάνονται 237 ενθυμήσεις και επιγραφές, που αποτελούν τεκμήρια της τοπικής ιστορίας μας. Η αρχαιότερη ενθύμηση είναι του 1585, γραμμένη σε ένα έντυπο ευαγγέλιο (1575) του Προδρόμου του Μελόβου και η νεότερη επιγραφή είναι του 1914, σκαλισμένη στην προτομή του Μανουσάκη...