Τελευταίες ειδήσεις από τον κόσμο - Burgess, Anthony, 1917-1993 (Πόλις, 1996)
Oι “Tελευταίες ειδήσεις από τον κόσμο” του Άντονυ Mπέρτζες είναι ένα μυθιστόρημα που συγκροτείται από τρεις παράλληλες ιστορίες, που αντιστοιχούν σε τρία σημαντικά ορόσημα του εικοστού αιώνα: τη θεμελίωση της ψυχανάλυσης, την ουτοπία της παγκόσμιας επανάστασης και τα ταξίδια στο διάστημα και στις οποίες πρωταγωνιστούν ο Φρόυντ, ο Τρότσκι κι ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο, ουμανιστής ποιητής και συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.