Exit / Zuzana Smatlakova. - Smatlakova, Zuzana, 1988- (Literaturnyklub, 2013)
exty debutovej zbierky Zuzany Šmatlákovej dýchajú magickou atmosférou, sú opradené mytologickými a baladickými motívmi, často ide o prastaré príbehy v nových šatách. Postavy, vedené čímsi tajomým a iracionálnym, opúšťajú svoje domovy, životy, partnerov, pokúšajú sa o únik, hľadajú východ, Exit.