Δημήτρης Μητρόπουλος : η αλληλογραφία του με την Καίτη Κατσογιάννη, 1929-1960 - Μητρόπουλος, Δημήτρης, 1896-1960 (Ίκαρος, 1966)
Η φήμη του Μητρόπουλου ήταν πλατειά στον κόσμο και είναι πολύ φυσικό να την ακολουθεί η πιστή συντρόφισσά της, εκείνη που απλώνει ένα σκοτεινόχρυσο πέπλο απάνω στον άνθρωπο και μας εμποδίζει να τον δούμε. Γι' αυτό πιστεύω πως είναι μεγάλη τύχη για μας που βρέθηκε κάποιος να φροντίσει με αγάπη και να δημοσιεύσει αυτά τα γράμματα. Εύχομαι να βρεθούν και άλλοι. Η μοίρα του Μητρόπουλου ήταν, θαρρώ, μοναδική στα χρονικά του νέου Ελληνισμού και δεν μας αφήνει πολύ περιθώριο για τη συνηθισμένη αδιαφορία μας.