Οι παροιμίες του Θεσπρωτού λόγιου Κώστα Αθ. Μιχαηλίδη : 6121 χειρόγραφες παροιμίες σε αλφαβητική και λημματοθετική κατάταξη : συγκριτική μελέτη, ευρετήριο - Καψάλης, Γεώργιος Δ. 1954- (Gutenberg, 1999)
Η ανέκδοτη έως σήμερα συλλογή - καταγραφή του Θεσπρωτού λογίου Κώστα Αθ. Μιχαηλίδη περιλαμβάνει 6121 παροιμίες. Η κατάταξη των παροιμιών αυτών έγινε σύμφωνα τόσο με το αλφαβητικό όσο και με το λημματοθετικό σύστημα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία συγκριτική μελέτη, με τη χρησιμοποίηση για το σκοπό αυτό περίπου εξήντα συλλογών παροιμιών, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παροιμιογραφίας και χαρακτηρίζονται αφενός από τη διαχρονική και τοπική αντιπροσωπευτικότητά τους και αφετέρου από σχετική επιστημονική εγκυρότητα. (. . .)