Συνοπτική ιστορία της νέας ελληνικής λογοτεχνίας : βιβλιογραφία, επίμετρο - Πολίτης, Λίνος, 1906-1982 (Δωδώνη, 1987)
Το συνοπτικό αυτό διάγραμμα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας αποτελεί μια σύνοψη πολύ περιληπτική μιας εκτενέστερης Ιστορίας που ετοιμάζω, καθώς και των μαθημάτων που παρέδιδα επί πολλά χρόνια με τον γενικό τίτλο "Σταθμοί της νέας ελληνικής φιλολογίας" και που αποτελούσαν ένα είδος εισαγωγής πριν από τα ειδικότερα, ερμηνευτικά μαθήματα των πιο προχωρημένων ετών. Προσπάθησα να συμπυκνώσω όσο ήταν δυνατόν την εκτεταμένη ύλη και να κρατήσω κυρίως τις γενικές γραμμές, εκείνες που κάνουν φανερή την ιστορική πορεία, φροντίζοντας παράλληλα ν' απαλλάξω τη συνοπτική αυτή έκθεση από την ξηρότητα που θα είχε μια απλή περίληψη. (. . .)