Το Μακεδονικό ζήτημα και μνήμες της επικής και δακρυσμένης περιόδου 1940-1950 - Τότσικας, Γιάννης ([χ.ό.], 2005)
Μακεδονικό ζήτημα, κατοχή και εμφύλιο στη Γρεβενά, εξορία στην Τασκένδη. Ο συγγραφέας ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1943 μέχρι 1957 και ένας από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΠΟΝ στη Γρεβενά. Με πλούσια εικονογράφηση.