Τα οικονομικά της νομισματικής ένωσης - Grauwe, Paul de (Παπαζήση, 2003)
Πλήρως αναθεωρημένο και σύγχρονο, ακολουθώντας τη νομισματική ένωση στην Ευρώπη, το δημοφιλές αυτό εγχειρίδιο εξετάζει τις πρόσφατες εξελίξεις από οικονομική και πολιτική σκοπιά, καλύπτοντας ισόρροπα και με σχολαστικότητα κόστος και οφέλη. Τα νέα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην τέταρτη αυτή έκδοση περιλαμβάνουν την άσκηση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωλάνδη και τη θέση του ευρώ στις χρηματαγορές. Η καθαρή ανάλυση του Paul De Grauwe παρέχει μια ευανάγνωστη αποτίμηση όλων των κρίσιμων ζητημάτων γύρω από τη νομισματική ένωση και είναι ιδανική για τους φοιτητές των Διεθνών οικονομικών, της Οικονομικής Ολοκλήρωσης και των Ευρωπαϊκών Οικονομικών.