Το ερωτευμένο αστέρι - Βελετά-Βασιλειάδου, Μαρία 1949-2005 (Σύγχρονη Εποχή, 1994)
Ήταν μια παράξενη νύχτα. Μια νύχτα όλο ομορφιές κι αρώματα. Ο ουρανός είχε ντυθεί μ' όλα τα αστέρια που είχε κρυμμένα στα σεντούκια του και έλαμπε γεμάτος χαρά. Μα ένα μικρούλι αστεράκι τρεμόφεγγε λυπημένο πλάι στο φεγγάρι.Κοίταζε με τις ώρες κάτω, την απέραντη θάλασσα που γιάλιζε και άλλαζε χρώματα, καθώς το ελαφρύ αεράκι τής χάιδευε τα όμορφα μαλλιά και ψιθύριζε: "Θέλω να πάω κοντά της! Θέλω να την δω από κοντά! Θέλω να την αγγίξω. Την αγαπώ τόσο πολύ!" Κι από τη λύπη του που ήταν τόσο πολύ μακριά της, αναστέναξε. [...]