Το δωδεκάμερο των Χριστουγέννων : λαογραφικό - Καραπατάκης, Κώστας (Τυπογραφείο Δ. Γκαντήραγα- Δ. Ζουμπούλη, 1971)
Για να χαρούμε το παρόν και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, πρέπει να γνωρίσουμε το παρελθόν. Χωρίς τη γνωριμία του παρελθόντος, δε θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά το παρόν και να οικοδομήσουμε το μέλλον.