Συμπεριφορά καταναλωτή : αρχές, στρατηγικές, εφαρμογές - Μπάλτας, Γεώργιος (Rosili, 2003)
Η μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς έχει εξαιρετική σημασία για τη θεωρία και την πρακτική του μάρκετινγκ. Και τούτο γιατί αυτή συμβάλλει στην κατανόηση των στάσεων και των αποφάσεων που λαμβάνουν εκείνοι οι οποίοι δημιουργούν την τελική ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό το βιβλίο αποσκοπεί αφ' ενός στην παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στη μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς και, αφ΄ετέρου, στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των αναγνωστών οι οποίοι έχουν ως κύριο αντικείμενο το μάρκετινγκ. Οι συγγραφείς έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εφηρμοσμένη θεώρηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και , ιδιαίτερα , στη σύνδεση της με τη διοίκηση μάρκετινγκ. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται θέματα όπως : 1. Τις θεμελιώδεις αρχές και έννοιες της συμπεριφοράς του καταναλωτή 2. Τη διαδικασία λήψεων αγοραστικών αποφάσεων από τον καταναλωτή. 3. Τις αρχές και τις εμπειρικές μεθόδους τμηματοποίησης καταναλωτών. 4. Τους σύγχρονους τρόπους ανάλυσης της καταναλωτικής συμπεριφοράς με βάση τα χαρακτηριστικά προϊόντων και υπηρεσιών. 5. Τις εμπειρικές τεχνικές ανάλυσης των καταναλωτικών αντιλήψεων. 6. Την ικανοποίηση του καταναλωτή 7. Τη συμπεριφορά του καταναλωτή έναντι της καινοτομίας. 8. Την προστασία του καταναλωτή. 9. Τη συμπεριφορά του καταναλωτή στο λιανικό εμπόριο.