Ψωνίζω συνετά δεν σκορπάω τα λεφτά : ο βασιλιάς Αβερταδίνος και ο πρίγκηπας Ολαταθέλος : τα δικαιώματα του καταναλωτή - Σκουλαρίκη, Λίλη, 1969- (Παιδική νομική βιβλιοθήκη ;, 2015)
"Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς που 'χε ένα γιο. Αβερτα-δίνο έλεγαν τον βασιλιά, γιατί σκορπούσε αβέρτα όλα του τα λεφτά. Κι Όλα-τα-θέλο έλεγαν τον γιο, γιατί τα ήθελε όλα, ΟΛΑ, στο λεπτό!" Έτσι αρχίζει το παραμύθι που λέει ο μπαμπάς στο Θέμη. Ένα παραμύθι για την οικονομία και την κατανάλωση. Ο βασιλιάς Αβερταδίνος και ο γιος του Ολαταθέλος περνάνε άσχημες περιπέτειες στα χέρια τριών πονηρών εμπόρων, που θέλουν να τους κάνουν να ξοδέψουν όλα τους τα λεφτά αποκτώντας πράγματα άχρηστα. Στο τέλος όμως η σοφή κουκουβάγια (που είναι και νομικός) εμφανίζεται, ως από μηχανής Θεός, και τους γλυτώνει από την αλόγιστη κατανάλωση, μαθαίνοντάς τους ποια είναι τα δικαιώματα του καταναλωτή. Έτσι και εκείνοι - αλλά και ο Θέμης, που ακούει το παραμύθι - βάζουν μυαλό και γίνονται στο εξής υπεύθυνοι και συνετοί καταναλωτές.