Παίξε το ανάποδα - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 2009)
Ένας νεαρός αναλαμβάνει να βρει τα ίχνη του πατέρα του, για την εξαφάνιση του οποίου η μητέρα και η γιαγιά του δεν είχαν αποφασίσει μέχρι τότε να του αποκαλύψουν και πολλά. Ο νεαρός, σταχυολογώντας τα διάφορα στοιχεία που του αποκαλύπτονται ένα προς ένα, φτάνει μέχρι την Ιταλία, τόπο καταγωγής του παππού του. Πρόκειται για ένα κείμενο που διαβάζεται ευχάριστα και ξαφνιάζει με τις συνεχείς ανατροπές του. Έχει πλοκή, μυστήριο και χιούμορ, αλλά κυρίως πρωτοτυπία στο θέμα, που παρασύρει τον αναγνώστη να βιώσει εκ των έσω την υπόθεση, έστω κι αν η προτροπή είναι να το διαβάσει ανάποδα!