Στάχτη στα μάτια - Γκιμοσούλης, Κωστής, 1960- (Κέδρος, 1988)
Ο Φραγκίσκος Χ. ήταν πραγματικά μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης; Οι αστυνομικοί πάντως δήλωσαν ότι τα δαχτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στη γιάφκα. Και ποια ή σχέση του με τον πρόσφυγα του διαστήματος υποσμηναγό Περικλή Γ. που μετά από διακόσια δεκαεπτά χρόνια ψάχνει στη χαμένη πατρίδα του την αιτία της καταστροφής; Θα παρακολουθήσουμε τη πορεία και των δυο μέχρι το τέλος. Όλ’ αυτά όμως μπορεί να είναι μια πρόφαση. Μπορεί η περιπέτεια των προσώπων να είναι η περιπέτεια του λόγου.