Σεξ, κάν' το μόνος σου - Covatta, Giobbe, 1956- (Αστάρτη, 1997)
Ο Τζόμπε Κοβάτα μπορεί αναμφίβολα να θεωρηθεί το σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του '90, παρόλο που έχει πια φτάσει σε ηλικία σαράντα ετών, αν και δείχνει πολύ νεότερος όταν δεν ανοίγει το στόμα του και τρία χρόνια πιο μικρός όταν το ανοίγει. Εξ απαλών ονύχων άρχισε να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του σεξ, κατακτώντας μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες: ενός έτους και τριών μηνών είχε κι όλας προστάτη. Τα έργα του σήμερα αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της λογοτεχνίας, ιδίως το τελευταίο αυτό βιβλίο, όπου μετάγγισε όλη του τη μεγάλη και αδιαφιλονίκητη πείρα στο σεξουαλικό τομέα: και σήμερα αφιερώνει καθημερινά δύο με τρεις ώρες της ημέρας του σε σεξουαλικές μεθόδους, ελπίζοντας, ότι θα βρει, αργά ή γρήγορα, μια ευσεβή γυναικεία ψυχή που να τον συντροφεύει στην καθημερινή του αυτή μελέτη.