Το ένστικτο του θανάτου - Reich, Wilhelm, 1897-1957 (Καστανιώτη, 1987)
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές μελέτες του αιρετικού στοχαστή Βίλχελμ Ράιχ, αλλά και σπάνια ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο, όπως τις επιστολές του στον Φρόυντ, τον Άντλερ, τον Φερέντζι και τους άλλους διανοουμένους που σφράγισαν την εποχή τους με τη συμβολή τους στην εξέλιξη της ψυχανάλυσης. Επίσης φέρνει στο φως κείμενα και στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν τον αδυσώπητο πόλεμο που είχε κηρύξει η ψυχαναλυτική κοινότητα εναντίον του Ράιχ, κι έτσι ανασυστήνεται μία πολύ κρίσιμη περίοδος, στην οποία τέθηκαν και διατυπώθηκαν προτάγματα και διακυβεύματα που καθόρισαν την ιστορία της ψυχαναλυτικής επιστήμης, όπου κατέχει πάντα μία περίοπτη θέση, ως ιδρυτής του φροϋδομαρξισμού, ο σπουδαίος Αυστριακός ψυχαναλυτής.