Ιστορίες με καλό τέλος : διηγήματα - Βαμβουνάκη, Μάρω, 1948- (Έλληνες πεζογράφοι / Φιλιππότης, 1990)
(. . .) Οι «Ιστορίες με καλό τέλος» είναι οχτώ ιστορίες που στο κέντρο τους ο σημερινός άνθρωπος μπλέκει περιτυλιγμένος πάντα από τα μπερδεμένα κουβάρια των σχέσεών του: Με τον εαυτό του, με το σύντροφό του, με τους γύρω του. Η συγγραφέας διάλεξε αυτόν τον τίτλο γιατί όπως λέει στον πρόλογό της, «Υπάρχει κάτι στο τέλος τους που θα μπορούσε να θεωρηθεί και καλό. Έτσι νομίζω. Εμπιστεύομαι την αμφισημία κι αυτών των λέξεων κι αφήνω το νήμα να κυλήσει. Γιατί, στο κάτω-κάτω, ποιος μπορεί στα σίγουρα να πει τι είναι πράγματι ''καλό''. Ακόμα περισσότερο, ποιος μπορεί να ξέρει πότε είναι ''τέλος''».