Ο πατριώτης εφημέριος - Restif de La Bretonne, 1734-1806 (Opera, 1990)
"Η φύση είχε προικίσει τον πατριώτη εφημέριο με το καλύτερο δώρο: την ικανότητα να πληθαίνει την οικουμένη..." Από τον περιθωριακό συγγραφέα του 18ου αιώνα που κέρδισε τους χαρακτηρισμούς: "Ρουσό των υπονόμων", "Βολτέρος των υπηρετριών", "γραφομανής μυθιστοριογράφος του πεζοδρομίου". Χρειάστηκαν δύο αιώνες μέχρι ο R. de B. να κερδίσει τη μάχη ενάντια στο χρόνο και να καταξιωθεί από τους μεταγενέστερους.