Πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση : ιστορία θεσμοί πολιτικές - Nugent, Neill (Κοινωνικές επιστήμες = Social sciences, 2006)
Το "Πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση" προσφέρει μια λεπτομερή και σε βάθος ανάλυση της ιστορίας, των βασικών θεσμών, των πολιτικών φορέων, καθώς και των διαδικασιών διαμόρφωσης πολιτικών σε τομείς-κλειδιά της ΕΕ. Υπ' αυτή την έννοια το βιβλίο παρακολουθεί και αναλύει τις βασικές πτυχές της δυναμικής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και με πολύ συγκεκριμένο και απόλυτα κατανοητό τρόπο μας εκθέτει τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Τα χαρακτηριστικά αυτά του βιβλίου το καθιέρωσαν ως ένα από τα πλέον ενημερωμένα συγγράμματα του είδους του παγκοσμίως. Η παρούσα νέα έκδοση δεν περιλαμβάνει μόνο τις αναμενόμενες συμπληρώσεις και βελτιώσεις στην προηγούμενη, την οποία ήδη έχει εκτιμήσει το ελληνικό κοινό, αλλά και αναλύσεις για τα πλέον πρόσφατα γεγονότα που σφραγίζουν τη δυναμική της Ένωσης σήμερα (Συνθήκη της Λισαβόνας, θεσμικές ή μη εξελίξεις που τροφοδοτούνται από την οικονομική κρίση και την κρίση στην Ευρωζώνη κ.ά.). Η έκδοση περιλαμβάνει πλήρες χρονολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων που καθόρισαν και καθορίζουν τις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εκτενείς αναφορές σε έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές, καθώς και βιβλιογραφία, τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες συμπληρώσεις στα ελληνικά. Βιβλίο απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη κάθε σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη.